Lucka 24 = 1. First Aid Kit - The Lion's Roar

 
 
Det var egentligen aldrig något snack om vilka som hade gjort årets bästa album 2012. Systrarna Söderberg motsvarade alla förväntningar och släppte ett fullkomligt fantastiskt album. Bara en sån sak som att Mike Mogis har producerat och att Conor Oberst sjunger på King Of The World är makalöst. Bright Eyes är nämligen som många av er vet ett av mina favoritband. Ytterligare kul kuriosa i sammanhanget är att First Aid Kit var förband åt Bright Eyes på Debaser Medis förra året och faktiskt var strået vassare än huvudakten. Efter det så har dom alltså hunnit släppa årets bästa album samt medverkat i Dom Kallar Oss Artister bland mycket annat.
 
Annan kul kuriosa i sammanhanget är att Fleet Foxes vann förra året vilket är kul med tanke på att det var Fleet Foxes som fick Johanna och Klara att börja med musiken på allvar. Dom gick nämligen ut i skogen och spelade in en cover på Fleet Foxes låt Tiger Mountain Peasant Song.

Av annat bra så måste jag nämna när dom framförde Patti Smiths låt Dancing Barefoot på Polarpriset och fick henne att brista ut i tårar samt skina upp i ett stort leende.

Dom har alltså gjort årets bästa album och videolåten Emmylou är årets bästa låt tillsammans med Markus Krunegårds Korallreven & Vintergatan.
 
Fullständig albumlista samt låtlista för 2012 följer inom kort i ett nytt inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback